ONS TRITAN™ MATERIAAL

Tritan™ is een copolyester en vormt  zich wanneer er modificaties worden aangebracht aan polyesters. Bijvoorbeeld om standaard PET te introduceren met verschillende zuren en diolen, ontstaat na een chemisch proces het materiaal Tritan™. Copolyesters behouden hun sterkte, helderheid en andere mechanische eigenschappen, zelfs wanneer ze worden blootgesteld aan een verscheidenheid van chemicaliën. Deze voordelen in combinatie met de hoge mate van flexibiliteit, maakt het voor fabrikanten mogelijk om Tritan™ voor zeer veel uiteenlopende productgroepen te gebruiken.

Paar feiten met betrekking tot Tritan™

  1. Tritan is een BPA-vrij plastic – het is niet vervaardigd met bisfenol A (BPA) of andere bisfenolverbindingen, zoals bisfenol S (BPS).
  2. Tritan is stootvast – producten kunnen veilig worden gebruikt zonder dat ze breken of barsten.
  3. Tritan is sterk – het verlengt de levensduur van waterflessen en voedselcontainers, waardoor de afvalstroom wordt verminderd.
  4. Tritan is uitzonderlijke resistent tegen de vaatwasser – het materiaal kan bijna onbeperkt gewassen worden zonder enige materiaal achteruitgang.
  5. Tritan is veel lichter dan glas – hierdoor is het gemakkelijker te hanteren, zonder de angst voor het breken van het materiaal.

EASTMAN TRITAN™

Zengo streeft de hoogste kwaliteit na voor haar Tritan™ producten. Wij hebben een partnership met het gerenommeerde Eastman Chemical, welke dé grondstof producent van BPA vrij Tritan™ is. Als partner hebben we het voordeel dat we als eerste op de hoogte worden gebracht van alle materiaal- en grondstof ontwikkelingen. Voor Tritan™ innovaties bent u dus bij Zengo op het juiste adres.

Voordelen van Tritan™ producten

Niet voor niets is Tritan één van de snelste groeiende verpakkingsmaterialen op dit moment. Het materiaal kenmerkt zich door veel uiteenlopende voordelen qua look-and-feel en toepassingen, maar ook biedt het meerdere voordelen voor de uiteindelijke gebruikers. Hieronder een opsomming van de top-10 voordelen:

BPA-vrij – Al onze Tritan™ verpakkingen zijn volledig BPA-vrij en kunnen dus voor alle levensmiddelen veilig gebruikt worden.

Herbruikbaar – Alle producten hebben een lange levensduur en zijn meermalig te gebruiken. Hierdoor wordt materiaalverspilling geminimaliseerd en bestrijden we gelijktijdig het nare fenomeen “zwerfafval”.

Glashelder – Een Tritan™ verpakking is qua helderheid en glanzende uitstraling niet te onderscheiden van Glas en PET. Het materiaal behoudt deze eigenschap ook bij meermalig gebruik.

Vaatwasser bestendig – Net zoals glazenverpakkingen, zijn Tritan™ producten bestand tegen de hoge temperaturen van een vaatwasser. Hierdoor leent het materiaal zich perfect voor producten die meermalig worden gebruikt.

Stijlvol – Alle Tritan™ producten hebben een glanzende uitstraling, waardoor de verpakking zijn stijlvolle uitstraling dankt.

Goede barriere eigenschappen – Zoals alle verpakkingsmaterialen heeft Tritan™ goede en minder goede barrière eigenschappen. Juist de goede eigenschappen maken dit materiaal de perfecte oplossing voor bijv. de drinkwater flessen.

Microwave Safe – Tritan™ kan tegen temperaturen van wel 100 ͦC en is magnetron bestendig.

Freezer Safe – Het materiaal Tritan™ laat zich perfect gebruiken voor ingevroren producten. De uiteindelijke wanddikte en het afgevulde product, bepalen mede tot welke temperaturen.

Eenvoudig decoreerbaar – Het materiaal Tritan™ laat zich relatief eenvoudig voorzien van een screen print, label of sleeve. Vergelijkbaar met glas of PET, kunt u Tritan™ verpakkingen in verschillende gradaties inkleuren met iedere kleur van de regenboog.

Veilig – De verpakkingen zijn onbreekbaar en hierdoor geen gevaar tijdens het afvullen op de afvullijnen of tijdens festiviteiten

ZENGO gebruikt uitsluitend Tritan™ als verpakkingsmateriaal vanwege de vele voordelen. Mocht u meer willen weten over dit specifieke materiaal, lees hier verder

Tritan masterbatch

HET PRODUCTIEPROCES

ZENGO maakt hoofdzakelijk gebruik van de ISBM-productietechniek (Injection Stretch Blow Moulding). De productie wordt via een single stage-techniek vervaardigd. Deze methode is uitermate geschikt voor zowel kleine als grotere series. Het proces verloopt in drie stappen:

Stap 1: naar de basisvorm (preform)

Het Tritan™ materiaal wordt gedroogd en gaat via een schroefvormige cilinder van de droger naar de machine. Tijdens dit transport worden de granulaatkorrels verhit, wat vloeibaar Tritan™ oplevert. De vloeibare massa wordt vervolgens geïnjecteerd in de eerste matrijs: de zogenoemde preform-matrijs.

Stap 2: naar de eindvorm

De basisvorm krijgt nu een, met hoge precisie gespoten, nek. De blaasmatrijs geeft de basisvorm zijn definitieve gedaante door het elastische gedeelte onder de nek te verstrekken en uit te blazen. Het blazen zorgt voor vorming van het Tritan™ tegen de wand van de blaasmatrijs, wat allerhande vormen en motieven kan opleveren.

Stap 3: naar het eindproduct

Hier zet een uitneem unit de Tritan™ fles of glas op een lopende band waarop een controles plaatsvinden die samenhangen met de afgestemde eisen van de klant. Hierna worden de eindproducten verpakt in dozen of op pallets.

In onze fabriek worden veiligheidsregelingen zeer streng gehandhaafd. De fabriek is BRC gecertificeerd en heeft het ISO9001 certificaat.