Tritan ™ Materiaal2019-01-17T14:08:31+00:00

TRITAN™ MATERIAAL

Tritan™ is een co-polyester met een unieke glasheldere uitstraling. Het materiaal biedt tal van mogelijkheden voor design en decoratie. Duurzaamheid en een helder karakter dragen bij aan de zeer aantrekkelijke eigenschappen van het materiaal Tritan™. Co-polyesters behouden hun sterkte, helderheid en andere mechanische eigenschappen, zelfs wanneer ze worden blootgesteld aan een verscheidenheid van chemicaliën. Deze voordelen in combinatie met de hoge mate van flexibiliteit, maakt het voor ons mogelijk om Tritan™ voor zeer veel uiteenlopende productgroepen te gebruiken.

Tritan Qwensh
Tritan Materiaal

VOORDELEN TRITAN ™

Glashelder

Duurzaam

Veilig

Stijlvol

Glashelder

Een Tritan™ product is qua helderheid en glanzende uitstraling niet te onderscheiden van Glas en PET. Het materiaal behoudt deze eigenschap ook bij meermalig gebruik.

Duurzaam

Alle Tritan™ producten hebben een lange levensduur en zijn meermalig te gebruiken. Hierdoor wordt materiaalverspilling geminimaliseerd en bestrijden we gelijktijdig het nare fenomeen “zwerfafval”.

Veilig

Tritan™ materiaal is vrij van de chemische stof Bisfenol A (BPA), Bisfenol S (BPS) en alle andere bisfenols . Deze stoffen kunnen een hormoonverstorende werking hebben en daarom is het gebruik van BPA-vrije producten aan te raden.

Stijlvol

Alle Tritan™ producten hebben een glanzende uitstraling en een stijlvol design.

MARKT SEGMENTEN

DRINKWARE

Waterflessen, Glazen, Bekers, Karaffen

INFANTCARE

Babyflessen, Peuter drinkflessen etc.

PERSONAL CARE

Premium dikwandige verpakkingen

Tritan masterbatch

HET PRODUCTIEPROCES

HET PRODUCTIEPROCES

ZENGO maakt hoofdzakelijk gebruik van de ISBM-productietechniek (Injection Stretch Blow Moulding). De productie wordt via een single stage-techniek vervaardigd. Deze methode is uitermate geschikt voor zowel kleine als grotere series. Het proces verloopt in drie stappen:

Stap 1: naar de basisvorm (preform)

Het Tritan™ materiaal wordt gedroogd en gaat via een schroefvormige cilinder van de droger naar de machine. Tijdens dit transport worden de granulaatkorrels verhit, wat vloeibaar Tritan™ oplevert. De vloeibare massa wordt vervolgens geïnjecteerd in de eerste matrijs: de zogenoemde preform-matrijs.

Stap 2: naar de eindvorm

De basisvorm krijgt nu een, met hoge precisie gespoten, nek. De blaasmatrijs geeft de basisvorm zijn definitieve gedaante door het elastische gedeelte onder de nek te verstrekken en uit te blazen. Het blazen zorgt voor vorming van het Tritan™ tegen de wand van de blaasmatrijs, wat allerhande vormen en motieven kan opleveren.

Stap 3: naar het eindproduct

Hier zet een uitneem unit de Tritan™ fles of glas op een lopende band waarop een controles plaatsvinden die samenhangen met de afgestemde eisen van de klant. Hierna worden de eindproducten verpakt in dozen of op pallets.

In onze fabriek worden veiligheidsregelingen zeer streng gehandhaafd. De fabriek is BRC gecertificeerd en heeft het ISO9001 certificaat.